30-06-2010

Stang presenteerde in het CBK zijn nieuwe Fietsstang en kreeg er een hele expositie bij!

hier20-06-2010

Van 20 juni tot 4 september organiseert Shop Around in Galerie Majke Hüsstege in Den Bosch de tentoonstelling Popjugend. Popjugend wil de cross-over tussen illustratie en kunst versterken en doet dat door verschillende verschijningsvormen te tonen.

Met werk van Luuk Bode, Hans van Bentem, Anouk Griffioen, DEDass, LouLou & Tummie, Bobby Pola, Robin van der Kaa, YuLong, Wayne Horse, Esther Aarts, Transister, Martine Johanna, Morgan Howell, Han Hoogerbrugge, Darrin Umboh, Roeland Otten, Nenad Stankovic, Bombo, Roya Hamburger, Kristof Luyckx, Zeptonn, Niels Kalk, Dedden en Keizer, Anke Land en Eva Galesloot.

expo

maike hüsstege

trendbeheer


Darrin Umboh handmade


Johan Weggis was blij nog even Darrin te complimenteren met z'n werk voor hij weer met de Controlefreak mee terug naar Rotterdam kon rijden.


Super Sized Singles door Morgan Howell

super size art<?a>


Natuurlijk mag het beste paard van stal niet ontbreken; Luuk Bode


Gelukkig was er nog wel even de gelegenheid om één van Neerlands beste kunstenaars de hand te schudden. Johan is al jaren verzamelaar van het werk van Hans van Bentem.

vervelende website die geen recht doet aan het oeuvre van Hans van Bentem05-06-2010

Johan ontmoet eindelijk zijn gewaardeerde collega in de Philharmonie te Haarlem. Joost VeerkampJohan bleef natuurlijk ook nog even voor de boekpresentatie van han Hoogerbrugge's Pro Stress #1. Francisco van Jole deed het woord als volleerd spreekstalmeester en fan. Han HoogerbruggeWe zijn op de redactie van Machazine al sinds de jaren '90 fan van Femke Hiemstra, Johan gaat daarin nog verder, hij is een beetje verliefd, Femke voelde zich zichtbaar ongemakkelijk bij zoveel aandacht.....

meer04-06-2010

Op TEDx was de film te zien die CCCP maakte van de wandeling van jan Rothuizen op de Kop van Zuid met Theo Seesing. Een mooie eerste editie van TEDx in het Nieuwe Luxor en een stralende dag.

Jan Rothuizen

TEDx


01-06-2010

Nog tot 14 juni te zien en te koop de affiches van Job Rompa bij Mwah op de Nieuwe Binnenweg. < a href=http://www.mwah.nl/ target=_blank>mwah29-05-2010

Grootse opening in Boijmans, met een touristenwaterbus naar onderzeebootloods, Olafur Eliasson op herhaling, Hans Wilschut weggefrommeld in het trappenhuis, absoluut niet urgent ( zoals V. Vroegindewei zou zeggen) werk van Thomas Demand, eveneens op herhaling Anne Wenzel en om het nog erger te maken twee enorme wanden van Lily van der Stokkker, komkommertijd in het museum.


28-05-2010

Illegale straat expositie van de affiches van 75b met bier en muziek.

Pieter Vos26-05-2010

Johan was naar de Art Amsterdam, even langs bij de collega's van trendbeheer en de Kunstsuper, Olaf Mooij's nieuwe boek afhalen en snel weer naar buiten.....


14-05-2010

Johan Weggis is minstens zo blij als Daan den Houter met laag 69 door Klaas Gubbels. 18 juni laag 70 door Rob Scholte!

de Aanschouw


DAAN gaat met zijn project een samenwerkingsverband aan met De Aanschouw. Hij vraagt steeds andere kunstenaars om over het kunstwerk van hun voorganger een nieuw werk te schilderen. Zelf gaf hij op 24 mei 2002 de eerste aanzet door zijn zelfportret aan Evi Vingerling door te geven. Het canvas dijt uit tot het te dik wordt voor de dunste galerie van Nederland.

 11-05-2010

Met Jan Rothuizen op de Wilhelminapier, hij was hier voor zijn tekening en presentatie op TEDx, 4 juni in het nieuwe Luxor.

Jan Rothuizen

TEDx
De redactie van MACHAZINE doet haar best om de tekening in het volgende nummer te kunnen publiceren.07-05-2010

De beurs is in volle gang, prominenten en oude bekenden....06-05-2010

Op de 28ste editie van de Ficomic was Nederland themaland op de grote internationale stripbeurs in Barcelona, onder de titel 'Het plezier van het tekenen'. Gert Jan Pos, de intendant strips van het Fonds BKVB, liet door Joost Halbertsma, een prachtige stand ontwerpen voor de Ficomic Salón Internacional del Cómic en zorgde voor een stevige vertegenwoordiging van hedendaagse Nederlandse striptekenaars in combinatie met hun Spaanse evenpolen. Daarnaast regelde hij ism. Joost Pollmann, directeur van de Stripdagen Haarlem en Friso Wijnen, de cultureel attaché van de Nederlandse ambassade maar liefst 7 tentoonstellingen verspreid door het centrum van de stad.


Op de Nederlandse stand op de beurs staat onder de titel 'Yo/ik' het thema 'autobiografie' centraal. Peter Pontiac, Gerard Leever, Floor de Goede en Barbara Stok en vier Spaanse tekenaars maken speciaal voor het festival een aantal pagina's die uitleggen wat het betekent om naast 'gewoon' persoon ook een strippersonage te zijn.Op de beursstand was ook het werk te zien van de academie St Joost en hun Catalaanse collega's van de academie Llotja. Maar ook Theo van den Boogaard liet zich even op de beurs zien.Maaike Hartjes, verantwoordelijk voor het ontwerp op de poster en de 'photobooth' heeft ook het beeld voor de flyer aangeleverd. Plattegrond en een bruikbare kaart zijn niet haar sterkste ding....


De Nederlandse ambassadeur in Spanje en Johan Weggis waren al voor de beurs officieel geopend werd tevreden met deze geweldige aandacht voor de Nederlandse stripcultuur.


In galerie RAS, op Doctor Dou nr 10 waren vier Nederlandse kunstenaressen onder de titel 'Chicas del Polder' te zien: Farida Laan, Handiedan, Ytje Veenstra en Fenke van Heerikhuizen.

Femke van Heerikhuizen

CÓMICS DE HOLANDA


Na drie dagen Fumetto, hogere beeldcultuur, Grammatik des Comics, wo sich die Zeichnung konkret mit der Literatur verbindet, bis zur abstrakten Zeichnung, wo der Betrachter die Geschichten intuitiv erfast. Op weg maar het station een volledig toevallige ontmoeting met Spiderman die Keine Ahnung hat dat er een groot tekenfestival in Luzern staat.

Fumetto 2010


03-05-2010
02-05-2010

Fumetto presenteerde dit jaar twee Amerikanen, Ben Jones en Souther Salazar waarbij de laatste als meest verassende naar voren komt, niet zozeer vanwege het schilderwerk, dat had hij beter thuis kunnen laten alswel vanwege zijn driedimensionale werk. Hij presteert het onder de beladen titel 'Schöne Neue Welt' een eigen universum te tonen waarin zijn affectie voor het naieve, onschuldige en tactiele veel beter duidelijk wordt dan in zijn schilderwerk.


De Fransman Francois Avril is artist in residence dit jaar bij de Fumetto. Zijn (kleine) expositie is te zien in Hotel Schweizerhof, zou artist in residence ook betekenen dat hij dan daar een kamer heeft, we hopen het voor hem.

Francois Avril01-05-2010


Johan is op de Fumetto in Luzern. De Zwitser Thomas Ott heeft elders in de stad een expositie, hier nog even bij de signeer tafel in de Kornschütte.

Fumetto

Thomas Ott
Johan maakt kennis met de assistent van Herr Dokter. De expositie van Thomas Ott en en Daniel Affolter, 'Das Ottologischer Zimmer' is een Totalkunstwerk, een Installationsaustellung ingericht in drie ruimtes en enkele kabinetten in HSLU aan de Rössligasse (echt! we verzinnen het niet) De intrigerende scraperboard tekeningen van Thomas Ott, levensgroot uitgewerkte voorstellingen die we kennen uit medische handboeken van het begin van de 20e eeuw hangen hier tussen smerige operatiekamer attributen, opgezette dieren, embryo's op sterk water en laboratorium opstellingen compleet met de vage lucht uit het scheikunde lokaal van de middelbare school compleet met rokende bunsumbranders.

Op tien meter afstand van de Kornschütte, het hoofdkwartier van de Fumetto is in het Am Rhyn Haus, de grootste expositie van het festival te zien. Als eerste in Europa toont de Fumetto ‘Jack Kirby, The House that Jack built’, een overzicht van al zijn vroege werken, originele schetsen, cover ontwerpen en talloze pagina lay-outs. Jack Kirby die bij Marvel en DC medeverantwoordelijk was voor the X-Men, the Fantastic Four, Thor, the Hulk, Captain America en the Silver Surfer wordt vaak in publiciteit overschaduwd door Stan Lee maar was als tekenaar de initiator van de meeste characters in de comic scene. Geen andere artiest was zo bepalend voor de Amerikaanse stripwereld van de 20e eeuw als Jack Kirby. Hij leverde tussen 1940 en tot in de late jaren ’80 meer dan 21.000 pagina’s aan de studio’s en was naast tekenaar ook schrijver, en uitvinder van de meeste super helden.

In de expositie zijn op thema en op periode ingedeeld zo’n 150 werken te zien van de man die voor Marvel en DC miljoenen verdiende maar tegen hen moest procederen om zijn originelen terug te krijgen. Op de omvangrijke expositie is ook werk te zien dat Kirby maakte voor de DC serie ‘The Loosers’ . Een strip oorspronkelijk bedacht door Robert Kanigher over een bende ongeregelde anti-helden in het Amerikaanse leger tijdens de 2e Wereldoorlog, veel minder bekend dan zijn Fantastic Four. Dit jaar zou de film uitkomen, na alle bekende superhelden nu dus de beurt aan Captain Stormen zijn team……

blog chris farnsworth19-04-2010

Afgelopen zondag was de laatste dag dat de geweldige ‘self-sufficient’ container van Hans Kalliwoda te zien was op het grasveldje naast het NAI. Het project van Hans Kalliwoda, The World in a Shell is door hem in vijf jaar tijd ontwikkeld ism de TU Delft om vervolgens op wereld reis te gaan en 11 Unesco world heritage sites aan te doen. De The World in a Shell container en is bijna volledig zelf voorzienend, genereerd z’n eigen electriciteit en recycled water.

Volg Hans Kalliwoda's reis op www.worldinashell


Met Petr Kazil op een wandeltocht door het museumpark. Het project ‘The World in a Shell’ startte in container havenstad Rotterdam met oa een activiteit georganiseerd door het NAI en V2; "A Walk in the Invisible City". Urban explorer Petr Kazil and psychogeographer Wilfried Hou Je Bek deden samen met Jeroen Jongeneel een rondje Museumpark. Landmeetpunten, gietijzeren putdeksels, het fenomeen de onzichtbare stad, amazone krijgers, desirable paths, dead drops, The Lost City of Z, Percy Fawcett, de KGB, sticker art en de nieuwe stad kwamen aan bod.

meer
Met een instant nieuw werk van Jeroen Jongeleen.

meer18-04-2010


In het Schielandhuis opende de expositie 'Stad van Rotterdammers'. Geschiedenis aan de hand van interactieve kaarten, artefacten en gefilmde portretten van 8 migranten families. Wij kwamen natuurlijk voor de glas in lood panelen van de door Lenny Oosterwijk geselecteerde beeldmakers Raoul Deleo, Rob Kemerink, Luuk Bode en Johan Kleinjan.

Ramsey Nasr, zelf veklaarde allochtoon opende met zijn 'mi have een droom' (Rotterdam, 2059)

wullah, poetry poet, let mi takki you 1 ding: di trobbi hier is dit

ben van me eigen now zo 66 jari & skerieus ben geen racist, aber

alle josti op een stokki, uptodate, wats deze shit? ik zeg maar zo

mi was nog maar een breezer als mi moeder zo zei: "azizi

doe gewoon jij, doe je gekke shit genoeg, wees beleefd, maak geen tsjoeri

toon props voor je brada, zeg 'wazzup meneer', 'fawaka' - en duh

beetje kijken op di smatjes met ze toetoes is no trobbi

beetje masten, beetje klaren & kabonkadonk is toppi

aber geef di goeie voorbeeld, prik di chickies met 2 woorden".....

live op nrc tv


vlnr Rob Kemerink en Luuk Bode, volgens insiders is de kleurweergave van de folie niet optimaal en komt er op korte termijn vervangend werk, wij waren behoorlijk onder de indruk.


Johan feliciteerd Rob Kemerink met z'n mooie 'raam'.

meer


Samen met directeur Hans Walchenbach na afloop van de receptie in de tuin van het museum, helaas ging de bar wel vroeg dicht terwijl het in het zonnetje nog best te doen was....