VERZAMELINGEN EN CURIOSA




Robert Muda was te gast op IMG Lab #4. Robert Muda is een ontwerper van affiches, boekomslagen, cd hoezen en magazines, het serieuzere werk zeg maar.

Maar hij is ook een verzamelaar van fruitstickers, heeft hierover een boek in de maak en wordt de toegang tot menige supermarkt ontzegd wegens het peuteren aan tropisch fruit op de groente afdeling.

spacebar


Van Anton Beeke is zijn luciferdoosjes collectie fameus, Gert Dunbar verzamelt antieke motoren en Joost Swarte sigarettenpakjes, is dat terug te zien in het werk van de maker?

Het Image Festival vroeg illustrator Ernest Utermark, fotograaf Henk Tas, kunstenares Silvia B. en grafisch ontwerper Robert Muda om hun verzameling mee te nemen naar IMG LAB in De Unie in Rotterdam en hun fascinatie met het publiek te delen.

IMG LAB #4


In MACHZINE #9 al aan bod geweest maar omdat de beeldbank van het Instituut voor Beeld en Vorm deze maand met de boeken collectie van Hanneke van der Berg uit Amersfoort is uitgebreid wilden we u deze exemplaren niet onthouden;


Winterboek 1962, illustrator Piet Maree, voor de MACHAZINE lezers geen onbekende.

Winterboek 1958, prachtig beeld door de illustere Eppo Doeve, ere wie ere toekomt!


Winterboek 1965, illustrator Elly Zevenhuizen.




Platenhoezen, we zijn er dol op, maar platenhoezen èn meisjes is uiteraard een onweerstaanbare combinatie.

'LP Cover Lover' onderhoud een geweldige site met platenhoezen, zie oa. zijn Chicks dig Records rubriek. > hier



Bij Chronicle Books kwam een tijdje geleden het boek 'Vixens of Vinyl: The Alluring Ladies of Vintage Album Covers' uit. Benjamin Darling toont hier zijn fascinatie voor old school platenpoezen. Het boek slingerde hier een tijdje op de redactie - wie heeft 'm meegenomen jongens?


Lig je helemaal alleen in je bedje, 'planning a little lovin' ? Pak je de telefoon en bel je toch al je vrienden voor een orgie? Feestmuziek van The Strokes, The Kinks, Bananarama, Britney Spears 'Doing It Again', 'Get something a bit harder into you' door Rod Stewart. Laat Bony Moronie je over de vloer leiden..

nog zo'n mooie collectie


Zoek de 7 verschillen!

Volgens Popculture/Soup is Bob Thompson een stuk beter te pruimen dan dat papaya bandje Orquestra Namorados. Wij moesten hier op de redactie eigenlijk alleen maar aan Dita von Teese denken.

Popculture Soup


We zijn bij MACHAZINE fan van de onvolprezen platenhoezen van Telstar en gaan daarbij voorbij aan de discussie 'goed fout', camp of kitsch maar in het rijtje 'platenhoezen en meisjes' past alleen maar deze. Daarbij gaan we voor het gemak ook maar voorbij aan de vraag wat een geluidstechnicus wil van een meisje in bikini, laat staan een model in bikini moet met een handpop?


Over modellen en platenhoezen gesproken, tijdens het Image Festival 2010 was bij Demonfuzz, één van de betere platenzaken in Rotterdam een hommage aan Michel Laguens te zien.

Michel Laguens startte z’n carrière in 1961, naast het fotograferen van de sterren uit de film en muziek scène maakte hij honderden foto’s voor de platen industrie. Dat leidde vervolgens in 1975 tot het oprichten van zijn eigen label waar hij natuurlijk ook alle hoezen voor fotografeerde.

Zijn model fotografie in de jaren ‘60 evalueerde van een enigszins statische stijl naar de meer 'dynamische meisjes’ in de jaren ‘80, uitdagend maar nooit echt vulgair.

Michel Laguens werd wereldberoemd in Frankrijk met zijn fotografie van halfnaakte platenpoezen maar het overgrote deel van de blonde en donkere modellen bleven jammer genoeg anoniem. Wat ons betreft wordt het tijd voor een mooie overzichts expositie bij het Nederlands Fotomuseum en een representatieve uitgave bij Taschen om de modellen en het werk van Michel te eren. Tot die tijd moeten we het doen met de collectie bij Demonfuzz.


Volgens pop-hits.net echter is dit Anne Marie, één van de vaste modellen van Michel Laguens. Als je dacht dat we in Nederland opmerkelijke hoezen in de categorie 'Alle 13 Goed' hebben kun je hier zien dat Frankrijk, dankzij Michel Laguens dus blijkbaar er ook wat van kon. Pas op - de site heeft een auto- background player met een Nederlandse hit.


Nog één keer; soms was het origineel beter....