MACHAZINE is terug van weg geweest maar nu met een dik winternummer.

Mooie voorbeelden uit de wereld van (vinyl) platenhoezen, een bijzondere verzameling fruitstickers, een flinke reeks 'Johan ontmoet' en dit keer een bijdrage van D.B. Cromwood die het fenomeen aangeklede dieren onder de loep nam.


We ontvingen van een paar lezers van MACHAZINE weer een aantal apenkaarten in het kader van onze zoektocht die we zijn gestart door Frits Jonkers' oproep. Voor ons aanleiding om ons in het verschijnsel aangeklede dieren te verdiepen.

column

 

 


Uiteraard is Johan behalve op Facebook ook te volgen op zijn blog bij het Instituut voor Beeld & Vorm maar hier staan alle ontmoetingen van #165 tot #200 onder elkaar, van Typex tot Heidi, van Jeroen Erosie tot Kyteman, van Eboman tot Jim White, van Eddy Wally tot Vincent Mentzel en drie keer met St. Klaas.

johan ontmoet


NRC Next bracht ooit de beeldrubriek ‘Bron van de kunst’; bijzondere verzamelingen van illustratoren, fotografen en vormgevers. MACHAZINE heeft, zoals u inmiddels van ons weet, ook die bevlogen interesse in gevonden voorwerpen, objects of desire en curiosa. Wat beweegt beeldmakers bij het aanleggen van een verzameling fruitstickers, foute platenhoezen of ansichtkaarten? meer