IBFR


Op 30 en 31 oktober 2009 vond in de Rotterdamse Schiecentrale in het Lloydkwartier het eerste Internationaal Beeldfestival (IBFR) plaats, met meer dan 900 bezoekers.

 

In opdracht van de stichting Internationaal beeldfestival Rotterdam ontwierp en produceerde het Instituut voor Beeld & Vorm deze eerste editie van een tweedaagse beeldmanifestatie op het Lloydkwartier in Rotterdam.

 


IBFR herbergt vele kwaliteiten in zich. Het biedt een podium aan de zeer diverse groep van beeldmakers, -consumenten en –liefhebbers om nieuwe ontwikkelingen en inzichten te etaleren en om verbanden te leggen tussen verschillende disciplines en sectoren die een rol spelen in de beeldcultuur en –industrie.

Het IBFR is bedoelt voor een publiek uiteen lopend van studenten tot ontwerpers, van reclame- en communicatiedeskundigen tot docenten en trainers en van ondernemers tot geïnteresseerd publiek.

Opzet was niet alleen de diverse programma onderdelen, maar ook de locaties en deel locaties te koppelen om een coherent geheel te smeden en alle partijen het podium en de aandacht te verschaffen dat ze verdienden.


Op de glasgevel de vj impressie door Urbi et Orbi van het OT stuk 'Drenkeldode'. Op de kopse gevel van de Schiecentrale een 3d mapping show door David Louf. Op de trappen bij de entree het lichtorgel en in de gang naar de ingang van de studio's lichtwerk van Jonas Vorwerk. In de foyer de character ride van Okinori Oishi. In Studio 2 keynotes, een installatie van LoulouandTummie en Darrin Umboh en Bobby Pola en op zaterdag live muziek van ZzZ bij de originele Frankestein.


In studio 1 KvK ontbijt, geopend door burgemeester Abouthaleb, Bumpercars door Pictoplasma, een 100m2 bumpercar floor door Sauerkids, lichtinstallatie van CO2RO, interactieve show op de zaterdag door Rnul en 113B. In beide studio's over 2 dagen diverse filmprogramma's van onder andere City Media Rotterdam, Upload Cinema, Celluloid Remix en de Willem de Kooning academy.


Het programma van het Internationaal Beeldfestival Rotterdam behelsde onder andere 12 gastsprekerers, 3 workshops, 4 filmprogramma's, 3 grote bijeenkomsten, diverse installaties maar ook v verschillende locaties.

 

Het tijdelijk mozaïek van meerdere beeldexponenten op diverse plekken vroeg om een overzichtelijke planning maar ook om een aantal co-producenten. Theo Seesing van het Instituut voor Beeld & Vorm verbond gespecialiseerde bedrijven en toeleveranciers aan het festival en voerde regie op programma en stuurde locatie managers aan.

Meer over IBFR is terug te zien op beeldfestival.nl

 

| © copyright instituut voor beeld en vorm, 2007 | disclaimer | info@instituutvoorbeeldenvorm.nl |