AFterparty Schiecentrale


Na een periode van 12 jaar bouwen werd in het Lloydkwartier in Rotterdam het Schiecentrale complex opgeleverd. De vraag van de gemeente Rotterdam aan Theo Seesing van Instituut voor Beeld & Vorm was een feestelijke opening en een event te ontwerpen waar zowel vastgoed als de bedrijven van de Schiecentrale zich konden profileren. Reeds bestaande deelprojecten moesten met elkaar verbonden worden, verschillende instanties moesten een presentatie kunnen houden en diverse partijen moesten voor het voetlicht komen.

De Schiecentrale vormt het creatieve epicentrum van Rotterdam. Een samensmelting van markante en inspirerende gebouwen waar naast woningen en winkels talloze bedrijven, films, animaties, muziek, games en vormgeving produceren. De Schiecentrale heeft haar eigen hartslag; werken, wonen, eten, slapen, drinken, sporten, uitgaan, relaxen lopen 24/7 door elkaar heen.


De entrée en trappen waren verlicht met talloze led lampen die het gebouw in een grid van licht zetten.

Bezoekers werden aan het begin van de avond opgevangen door een interviewploeg waarvan beeld en geluid in de grote zaal te zien en te horen waren. Genodigden kregen een rondleiding door het complex en de modelwoningen door een speciaal team van hostessen.



In de lobby was de, speciaal voor de gelegenheid gemaakte, film te zien over en door gebruikers van het pand. In de grote zaal was, afgewisseld met speciale items, een documentaire over de ontstaansgeschiedenis op de grote schermen te zien. Door een, voor de gelegenheid, ontworpen quiz kon gastheer Wilfried de Jong stakeholders voorstellen aan het publiek en burgemeester Opstelten overhalen voor de speciale openingshandeling.




Door een samenwerkingsproject van een aantal bedrijven uit de Schiecentrale was er voor het publiek in de zaal via de grote schermen de openingshandeling van burgemeester Opstelten te volgen.

youtube


ontwerp, productie en regie; Instituut voor Beeld & Vorm

styling catering; van der Linden

fotografie; Jan van der Ploeg

av; Video Schaay

licht; Flashlight

dj;Amber

filmproductie; Razor, Coarts