Een nieuwe lente, een nieuw geluid.

MACHAZINE #8 is het Paasnummer, het lijden van Christus, de Keukenhof die weer open is, het frisse groen aan de bomen, en Motel Mozaïque in Rotterdam, geschilderde paaseitjes, het kon allemaal niet op! In de column een aanvulling op de rubriek Filmtitels uit MACHAZINE #1 en een nagekomen bericht van de Kunstredactie betreffende de ART Rotterdam van februari jl.


Theo Seesing maakte een aantal jaar terug voor galerie 'de Aanschouw' het interactieve kunstwerk de Kruisafname. Deze Pasen kan ook niet zonder een eerbetoon aan Onze Heer voorbijgaan, in de rubriek collecties nog veel meer over het kruis en pasen.

kruisafname

collecties

 

 Nu Johan zijn eigen blog op de site van het Instituut voor Beeld & Vorm heeft zijn de bijdrages van onze correspondent ook aldaar na te lezen, bij deze de reeks Johan ontmoet #108 t/m #130.

johan ontmoet

Johan's BLOG


Nieuw bij uitgeverij Pantheon verschenen; Bat-Manga door Chip Kidd, Geoff Spear en Saul Ferris. Een eerbetoon aan de tragische figuur van Jiro Kuwata, de Japanse tekenaar die de jaren '60 verantwoordelijk was voor een vakkundige maar vooral Aziatische adaptatie van de Amerikaanse Batman strips. Tegelijkertijd is het een juigende en uitbundige verzameling van Batman toys en collectables.

meercolumn
collecties