bezoekerscentrum tweede heijnenoord


Rijkswaterstaat begon aan de Maas bij Barendrecht met een, toen voor Nederland, volledig nieuwe tunnel techniek, de geboorde tunnel. Opdracht was een bezoekerscentrum te ontwerpen waar niet alleen omwonenden informatie konden vinden maar nog veel meer één waar internationale partners, technische hogescholen, bouwconsortia, politici en investeerders ontvangen konden worden. Het innovatieve karakter van dit project moest duidelijk zichtbaar worden gemaakt. Bovendien moest de mogelijkheid bestaan om tijdens de duur van het bouwproject, vier jaar lang, nieuwe informatie toe te voegen en daar waar nodig te vervangen.

Gekozen is voor een multimediale presentatie in een aantal ringen waarbij dagjesmensen in korte tijd een impressie konden opdoen maar ook ingenieurs de informatie konden vinden die ze zochten. De inrichting van de foyer, film/presentatie zaal en de expositie ruimte was uitgevoerd in allumium, glas en kunststof maar bevond zich in de doorsnee Rijkswaterstaat, houten keet.


Bij de ingang bevond zich een deel van de tunnelsegmenten op ware grote om bezoekers een indruk te geven van het formaat van de nieuwe tunnel. Binnen was een live verbinding, met de tunnelboormachine te zien, op twee schermen, zodat de bezoeker een indruk kreeg van de omvang

van het immense project.

 

 

huisstijl en grafisch ontwerp Limage Dangereuse